Sýr Ezine - Ezine Peynir 55% GAZI 1500g

Neohodnoceno
 

Sýr Ezine - Ezine Beyaz Peynir 55% GAZI

Dostupnost Zakoupit lze pouze v prodejně nebo rozvozem po Praze (PSČ začínající 1)
Měrná cena 411,25 Kč / 1 kg
329 Kč
   
Kód produktu 4002566006188
Značka GAZİ
Webová stránka značky gazi.de/tr/ueruenler.html
Kategorie Turecké potraviny - Gida
 

Sýr Ezine - Ezine Beyaz Peynir 55% GAZI

Sýr Ezine - Dnes se sýr Ezine vyrábí z kozího, kravského a ovčího mléka. Sýr Ezine vyrobený z kravského mléka má z hlediska struktury bělejší barvu. Kravský sýr Ezine, vyrobený z kravského mléka, které obsahuje méně tuku než mléko kozí a ovčí, je ideálním typem sýra pro ty, kteří jsou zvyklí na chuť sýrů vyrobených z kravského mléka. Ovčí sýr Ezine se naproti tomu vyrábí z ovčího mléka, jak je patrné z jeho názvu. Vzhledem k tomu, že ovčí mléko je mléko s vyšším obsahem tuku ve srovnání s kravským a kozím mlékem, má ovčí sýr Ezine žlutější barvu díky tuku, který obsahuje, a je viskóznějším sýrem. Ovčí sýr Ezine se snadno rozptýlí v ústech díky své porézní struktuře, která se snadno neláme. Kozí sýr Ezine má bělejší barvu než ostatní sýry Ezine. Kozí sýr Ezine, který má jedinečnou vůni a chuť kozího mléka; Je méně mastný než ovčí sýr a mastnější a viskóznější než kravský sýr. Pro ty, kteří rádi konzumují kozí sýr, je to jeden z druhů sýrů, který má perfektní konzistenci.

 Příprava - Jinými slovy, mezi sýrem Ezine a bílým sýrem není žádný rozdíl. Sýr Ezine je druh plnotučného nakládaného bílého sýra. Mléko zvířat pasoucích se v přirozeném prostředí je smícháno ve správném poměru a pasterováno při 67 stupních po dobu 30 minut a po procesu pasterizace je ke fermentaci použit enzym zvaný şirden odebraný z žaludků telat. Sraženina vytvořená po fermentaci se podrobí řezání a lisování. Opakovaně se krájí a alespoň 6 hodin nakládá v mořské soli, aby získal konzistenci tvarohu, ze kterého se bere voda. Poté se sýr, který se nechá odležet, znovu nasolí a nechá se minimálně 8 měsíců zrát. Pro sýrové nadšence je také možné vyrobit si sýr Ezine doma. Domácí sýr Ezine, který se vyrábí přizpůsobením výrobního procesu domácím podmínkám, se do mléka přidává odběrem kvasnic s úpravou od soukromých společností. Sýr, který je uchováván při vhodné teplotě a čase a nejprve nakrájen a poté lákán, se nechá 1 rok zrát a konzumuje se, když chytne nejkrásnější vůni.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: