Vinné listy turecké - Yaprak Sarma 400g

Neohodnoceno
 

Vinné listy turecké - Yaprak sarma 400g

Dostupnost Pouze v prodejně nebo rozvozem po Praze (PSČ začínající 1)
Měrná cena 322,50 Kč / 1 kg
129 Kč
   
Kód produktu 8697410581506
Značka ERBAA
Kategorie Nakládaná zelenina a vinné listy - tursu, yaprak sarma
 

Vinné listy turecké - Yaprak sarma 400g

Složení:

Vinné listy, sůl, regulátor kyselosti

Recept na pokrm z vinných listů - Yaprak Sarma

1 balení vinných listů
1 ½ sklenice rýže
1 polévková lžíce protlaku rajčatovo-paprikový mix
1 polévková lžíce rajčatového protlak
4 plátky citrónu
2 střední cibule
2 x ½ sklenky oleje
sůl, nasekaný svazek petržele hladkolisté, může být i kopr
1 čajová lžička máty, sladké papriky

Příprava:
olej nalijeme do vyšší pánve a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Asi 5 min restujeme a pak přidáme opranou rýži, zamícháme, 5 min. povaříme, přidáme rajčatový protlak, chvíli zas povaříme, často mícháme, osolíme, přidáme mix protlak a červenou papriku Pul Biber, sůl, ale rýži do měkka nevaříme, ta se bude dodělávat pak uvnitř listů. Před odstavením přidáme nasekanou petržel, případně kopr, zamícháme.
Necháme vychladnout a pak plníme listy. Náplně nedáváme mnoho, aby až rýže zcela nabyde, aby list nepraskl. Plníme od širšího okraje listu a tvoříme ruličky, pevně zabalíme, jinak se rozapadnou.
Připravené naplněné srolované listy poskládáme do širšího hrnce, zalijeme vodou nebo zálivkou z protlaku, kdy jsme 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku dali do pánve na druhou půl sklenku oleje a rozředili dostatečným množstvím vody tak, aby až zalijeme listy, byly všechny ponořené. Poklademe nahoru plátky citronu, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 35 min.
Do náplně si můžeme přidat cokoliv, třeba i trochu mletého masa.

A kdo si nechce sám vařit Yaprak Sarma, může použít hotový pokrm

Podobné produkty

HODNOTY NA 100 g:
Energie 284kJ / 58kcal
Tuky 0,4g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy 9,6g
- z toho cukry 1g
Bílkoviny 3,9g
Sůl 7,0g
Země původu Turecko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: