Popis
Paprikový protlak turecký - Tatlı Biber Salçası ÖNCÜ 370g
Složení:
červená paprika, sůl, regulátor kyselosti
Ezme - dip z rajčat vhodný k masu nebo jen tak k opečenému pečivu
Suroviny:
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
1 polévková lžíce paprikového protlaku 
nebo 2 lžíce mix protlaku 
1 polévková lžíce papriky pul biber (drcená)
1 polévková lžíce papriky toz biber (mletá)
1 polévková lžíce nane - máty 
½ čajové lžičky koření isotu  (lehce pálivá paprika)
1 čajová lžička koření škumpy 
1 čajová lžička soli 
šťáva ze čtvrtky citronu 
2 polévkové lžíce sirupu nar z granátového jablka 
½ dcl oleje, nejlépe olivového oleje
1 cibule 
3 stroužky česneku 
3 červené papriky kapie 
4 středně velká rajčata
Petržel, množstvím nešetříme.
Příprava:
Do miska dáme protlak, papriku pul biber, papriu toz biber (mletá), nane – mátu, koření isot. koření škumpa, sůl, šťávu ze čtvrtky citronu, sirup nar z granátového jablka, olej. Vše dobře rozmícháme. Kdo má rád ostřejší přidá chilli papriku, pepř, pálivou papriku.
Mezitím nakrájíme na drobno cibuli, a utřeme česnek, přidáme do zamíchané směsi. Kapie rozmixujeme a přidáme také do směsi, zamícháme.
Stejně rozmixujeme i rajčata a přidáme do směsi, promícháme.
Na konec přidáme nasekanou petržel, dobře promícháme.
Dip servírujeme k masu nebo se dává k opečenému pečivu. Má výbornou svěží chuť. V létě chutná chlazená.
Podobné produkty
| HODNOTY NA 100 g: | |
| Energie | 452kJ/108kcal | 
| Tuky | 1,2g | 
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 1,1g | 
| Sacharidy | 17,6g | 
| - z toho cukry | 16,4g | 
| Bílkoviny | 4g | 
| Sůl | 8g | 
| Země původu | Turecko | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
