Rajčatový protlak turecký - Domates Salçası ÖNCÜ 370g

Neohodnoceno
 

Rajčatový protlak turecký - domates salca ÖNCÜ 370g

Dostupnost Skladem a můžeme odeslat ihned
Měrná cena 159,46 Kč / 1 kg
59 Kč
   
Kód produktu 8693891195898
Značka ÖNCÜ
Kategorie Protlaky, sirup z granátových jablek - salcalar, nar eksisi
 

Rajčatový protlak turecký - domates salca ÖNCÜ 370g

Složení:
rajčata, sůl
Skladování: suché místo a chladné místo.

Ezme - dip z rajčat vhodný k masu nebo jen tak k opečenému pečivu
 
Suroviny:

1 polévková lžíce rajčatového protlaku
1 polévková lžíce paprikového protlaku
nebo 2 lžíce mix protlaku
1 polévková lžíce papriky pul biber (drcená)
1 polévková lžíce papriky toz biber (mletá)
1 polévková lžíce nane - máty
½ čajové lžičky koření isotu  (lehce pálivá paprika)
1 čajová lžička koření škumpy
1 čajová lžička soli
šťáva ze čtvrtky citronu
2 polévkové lžíce sirupu nar z granátového jablka
½ dcl oleje, nejlépe olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
3 červené papriky kapie
4 středně velká rajčata
Petržel, množstvím nešetříme.

Příprava:
Do miska dáme protlak, papriku pul biber, papriu toz biber (mletá), nane – mátu, koření isot. koření škumpa, sůl, šťávu ze čtvrtky citronu, sirup nar z granátového jablka, olej. Vše dobře rozmícháme. Kdo má rád ostřejší přidá chilli papriku, pepř, pálivou papriku.
Mezitím nakrájíme na drobno cibuli, a utřeme česnek, přidáme do zamíchané směsi. Kapie rozmixujeme a přidáme také do směsi, zamícháme.
Stejně rozmixujeme i rajčata a přidáme do směsi, promícháme.
Na konec přidáme nasekanou petržel, dobře promícháme.

Dip servírujeme k masu nebo se dává k opečenému pečivu. Má výbornou svěží chuť. V létě chutná chlazená.

 

 

Podobné produkty

Hmotnost 0.595 kg
HODNOTY NA 100 g:
Energie 477 kJ/114 kcal
Tuky 0,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 20 g
- z toho cukry 13,9 g
Bílkoviny 4,8 g
Sůl 8 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: