Popis
Jogurt turecký 10% tuku - süzme yogurt GAZİ 1kg
Složení:
pasterizované mléko, smetana, mléčná kultura
Uchovávejte v lednici v teplotě 4°C - 8°C
Ve střední Asii na tureckém území lidé poprvé vyráběli jogurt z mléka. Firma GAZİ rovněž dodržuje tyto originální tradiční turecké recepty při výrobě své řady jogurtů. Nefalšovaná chuť je obvykle mírně kyselá. Pro lepší využití nabízíme tuhý krémový jogurt GAZİ v rodinném balení o hmotnosti 1 kg.
Objevte další druhy jogurtu od GAZİ ...
Skladování 5°C - 8°C
Recept na turecký jogurtový dip - Haydari
6 polévkových lžic tučného tureckého jogurtu
1 svazek kopru nebo sušený kopr
1 polévková lžíce másla
1 čajová lžička sušené máty - Nane
½ čajové lžičky soli
Sýr – konzervovaný Peynir GAZI
1 dílek česneku
pide
Příprava
máslo a mátu dáme na pánev krátce zpěnit.
Kopr rozsekáme na drobné kousky, sýr peynir vidličkou rozmačkáme, přidáme jogurt, sůl, rozdrcený česnek, směs másla a máty. Dobře promícháme. Můžeme dát vychladit nebo nemusíme. Nejlépe chutná s opečeným chlebem pide, výborný také k masu.
Recept na AYRAN - výborný jogurtový nápoj pro letní dny
800 g bílého tučného tureckého jogurt
1 l studené vody
2-3 čajové lžičky soli
Příprava:
jogurt a část vody rozmícháme, přidáme sůl a zbytek vody a šleháme do pěny. Lze dochutit např. sekanou čerstvou nebo sušenou mátou Nane. Hotový uchováváme v lednici a rychle spotřebujeme.
HODNOTY NA 100 g: | |
Energie | 541 kJ/130 kcal |
Tuky | 10 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 7,1 g |
Sacharidy | 4,4 g |
- z toho cukry | 4,4 g |
Bílkoviny | 3,6 g |
Sůl | 0,18 g |
Země původu | Německo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.