Turecké masné výrobky - et urunleri

Turecko je známé svými chutnými masnými výrobky, které jsou oblíbené po celém světě. Zde jsou některé naše tipy na turecké masné výrobky (et urunleri), které byste mohli ochutnat:

  • Sucuk - je to druh tureckého kořeněného uzeného salámu, který se často jí s vejcem nebo v sendviči.
  • Pastırma - je to suché, uzené a kořeněné hovězí nebo kozí maso, které se podobá plátkům sušeného masa a často se podává jako předkrm nebo na sendviči.
  • Döner kebab - je to jehněčí nebo kuřecí maso, které je naražené na roštěnky a pomalu se peče na rotačním grilu. Poté se maso řeže tenkými plátky a podává se s různými druhy zeleniny, jogurtem a omáčkami.
  • Adana kebab - je to druh kořeněného mletého hovězího masa, který se tvaruje na roštěnky a peče na rotačním grilu. Podává se s rýží, salátem a chlebem.
  • Köfte - jsou to malé kuličky z mletého hovězího, kozího nebo jehněčího masa, které jsou smíchány s kořením a uzenou paprikou. Köfte se často podávají s rýží a zeleninou.
  • İşkembe çorbası - je to polévka vyrobená z telecího žaludku, cibule, rajčat a koření. Tato polévka se často podává k snídani.

Toto jsou jen některé z mnoha tureckých masných výrobků, které si můžete v Turecku vychutnat.

 
89
139189139
Značky

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem