Turecké masné výrobky - et urunleri
Turecko je známé svými chutnými masnými výrobky, které jsou oblíbené po celém světě. Zde jsou některé naše tipy na turecké masné výrobky (et urunleri), které byste mohli ochutnat:
- Sucuk - je to druh tureckého kořeněného uzeného salámu, který se často jí s vejcem nebo v sendviči.
- Pastırma - je to suché, uzené a kořeněné hovězí nebo kozí maso, které se podobá plátkům sušeného masa a často se podává jako předkrm nebo na sendviči.
- Döner kebab - je to jehněčí nebo kuřecí maso, které je naražené na roštěnky a pomalu se peče na rotačním grilu. Poté se maso řeže tenkými plátky a podává se s různými druhy zeleniny, jogurtem a omáčkami.
- Adana kebab - je to druh kořeněného mletého hovězího masa, který se tvaruje na roštěnky a peče na rotačním grilu. Podává se s rýží, salátem a chlebem.
- Köfte - jsou to malé kuličky z mletého hovězího, kozího nebo jehněčího masa, které jsou smíchány s kořením a uzenou paprikou. Köfte se často podávají s rýží a zeleninou.
- İşkembe çorbası - je to polévka vyrobená z telecího žaludku, cibule, rajčat a koření. Tato polévka se často podává k snídani.
Toto jsou jen některé z mnoha tureckých masných výrobků, které si můžete v Turecku vychutnat.
Nejprodávanější
-
Hovězí klobása - Sucuk YAYLA 250g – POUZE osobní odběr nebo rozvozem po Praze (PSČ začínající 1)239 Kč
Hovězí klobása - Sucuk YAYLA 250g
-
Hovězí salám turecký Salam EGETÜRK 125g – POUZE osobní odběr nebo rozvozem po Praze (PSČ začínající 1)69 Kč
Hovězí salám turecký EGETÜRK 125g
-
Kuřecí salám turecký Salam EGETÜRK 125g – POUZE osobní odběr nebo rozvozem po Praze (PSČ začínající 1)69 Kč
Kuřecí salám turecký EGETÜRK 125g
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem