Turecká baklava / baklawa
Baklava (baklawa) je oblíbený sladký turecký zákusek. Přímo královská sladkost s bohatou historií a tradicí tvořená z několika vrstev listového těsta yufka, přepuštěného másla ghí, plněného sekanými ořechy, slazená medem a sirupem. Baklavu přímo od tradiční turecké pekařské rodiny nabízíme výhradně čestvou bez jakýchkoliv konzervantů.
Na uzemí Turecka existuje mnoho druhů baklavy podle jednotlivých regionů.
- Antep Baklavası (chráněné zeměpisné označení baklavy z Antep)
- Bartın Beyaz Baklavası (z vlašských ořechů krájená na kosočtverce)
- Sivrihisar Muska Baklavası
- Tavas Baklavası (speciální baklava se zmrzlinou)
- Devrek Beyaz Baklavası (označovaná též bílá baklava, je určena pro speciální příležitosti jako jsou svatby)
- Erzurum Pekmezli Baklavası (baklava vyrobená z vlašských a pistáciových ořechů s přidáním moruše)
- Tirilye Baklavası (baklava vyráběná nedalezo Izmiru s použitím kozího másla)
- İzmir Lor Peynirli Baklava (další regionální baklava z Izmiru při jejíž výrobě se používá med a tvaroh)
- Akşehir Peynir Baklavası (baklava z oblasti Akşehir vyráběná z tvarohu)
- Edremit Peynirli Baklava (druh baklavy vyrobený ze speciálního sýru künefe
- Mardin Peynirli Baklava (baklava výráběná z kozího sýru v oblasti Mardin)
- Edirne Bademli Baklavası (baklava připravovaná z mandlí)
- Kahta Bademli Baklavası (regionální baklava z oblasti Adıyamanu vyráběná z mandlí)
- Van Baklavası (používají se vlašské ořechy a se máslo vyrobené z mléka ovcí a koz pěstovaný v oblasti Van)
Nejprodávanější
-
Turecká baklava s pistáciemi - Fıstıklı BAKLAVA 1 kus/adet (cca 50 g) – Od 27.9. pouze v prodejně nebo rozvozem po Praze (PSČ začínající 1)30 Kč
Turecká baklava s pistáciemi - Fıstıklı BAKLAVA oblíbený sladký turecký...
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem