Turecké polévky - çorbalar

 

Turecká kuchyně je známá různými lahodnými a výživnými polévkami. Níže uvádím některé populární turecké polévky:

Mercimek Çorbası - Polévka z červených nebo zelených fazolí, cibule, česneku, mrkve, rajčat a koření.
Tarhana Çorbası - Polévka vyrobená smísením sušených zelenin, jogurtu a mouky. Podává se s nane, solí a paprikou.
Ezogelin Çorbası - Polévka vyrobená smísením červených fazolí, rýže, cibule, česneku a koření.
İşkembe Çorbası - Polévka vyrobená z vývaru z telecího žaludku, cibule, rajčat a koření. Obvykle se podává k snídani.
Tavuk Çorbası - Polévka vyrobená z kuřecího vývaru, zeleniny a koření. Doporučuje se při onemocnění.
Mantı Çorbası - Polévka s malými tureckými knedlíčky, které jsou smíchány s jogurtem, máslem a česnekovou omáčkou.

Turecká kuchyně má bohatou škálu různých chutí a každá oblast má své vlastní speciality, takže v různých částech Turecka se mohou objevit i různé druhy polévek.

 

Nejprodávanější

29
3012930
Značky

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem